Het organiseren van een introductietraining op locatie voor uw vrijwilligers

 

Voordat een vrijwilliger met het werk start, volgt hij of zij onze Introductietraining. Voor de inhoud daarvan verwijzen we naar module V-00 in de vrijwilligersbrochure. U als coördinator kunt deze training zelf geven. Maar er zijn ook alternatieven.


Incompany introductietraining op locatie

* U geeft de Introductietraining zelf

Heeft u de training ‘Opleiden van vrijwilligers’ gevolgd (module C-04 (en C-05) in deze brochure)? Dan kunt u de introductietraining voor vrijwilligers zelf geven.

U vraagt deze Introductietraining aan via het aanvraagformulier onderaan deze pagina. De VPTZ Academie maakt de training dan aan in de zelfstudieomgeving. U ontvangt vervolgens een inlogcode. Hierna logt u in en voegt u zelf deelnemers toe aan de training.

Voor coördinatoren die de Introductietraining geven, is een docentenhandleiding beschikbaar. Deze handleiding heeft u tijdens uw opleiding ontvangen. Of neem contact op met het academiesecretariaat.

Deelnemers aan de Introductietraining ontvangen na afronding een certificaat. Op het aanvraagformulier voor de introductietraining kunt u invullen hoeveel certificaten u wilt ontvangen. Deze krijgt u kosteloos toegestuurd.

Direct naar aanvraagformulier
 

* U geeft de Introductietraining (nog)niet zelf
Wilt of kunt u de training (nog) niet zelf geven?

  • Dan kunt u een opgeleide coördinator van een andere VPTZ-organisatie vragen om dat te doen.
    U vraagt de zelfstudiegroep voor deze Introductietraining aan via het aanvraagformulier onderaan deze pagina. De VPTZ Academie maakt de groep dan aan in de zelfstudieomgeving. U ontvangt een inlogcode. Hierna logt u in en voegt u zelf deelnemers toe aan de groep.
  • Of u benadert de VPTZ Academie via het aanvraagformulier onderaan deze pagina. U vult dan u uw wensen in het opmerkingenveld in.
    Wij brengen u dan in contact met één van de VPTZ- trainers. De VPTZ Academie maakt de groep dan aan in de zelfstudieomgeving. U ontvangt een inlogcode. Hierna logt u in en voegt u zelf deelnemers toe aan de groep.

Wilt u de Introductietraining in de toekomst wel graag zelf geven? Schrijf u dan in voor de training ‘Opleiden van vrijwilligers’, module C-04 in deze brochure.


* Incompany introductietraining
Training:               in afstemming met de trainer
Trainer:                 opgeleide (collega-)coördinator of VPTZ-trainer
Voor wie:              aspirant-vrijwilligers van de eigen organisatie
Waar:                    op een door uzelf gekozen en geplande locatie

Direct naar aanvraagformulier


Landelijke introductietraining

Als coördinator kunt u uw vrijwilligers via de ledensite van VPTZ aanmelden voor een van de landelijke introductietrainingen van de VPTZ Academie (module V-00 van de vrijwilligersbrochure). Deze trainingen zijn met name bedoeld voor aspirant-vrijwilligers van organisaties die onvoldoende deelnemers hebben om een incompanytraining te organiseren.

Landelijke introductietraining

Training:               2-daagse training inclusief overnachting
Trainer:                 VPTZ-trainer
Voor wie:              maximaal 3 aspirant-vrijwilligers per organisatie per training
Waar:                    op verschillende locaties in het land (zie het trainingenoverzicht op de website https://www.vptz.nl/overzicht-trainingen-2022, of op de ledensite: https://leden.vptz.nl)

 


Aanvraagformulier

Trainer gegevens